Mikrodermabrazja

mikrodermabrazja_wiem_o_zdrowiu

Forum

złuszczanie a zakażenie (ewelina)
Dziewczyny podczas zaostronej fazy zian trądzikowych nie poleca sie stosowania mikro, może przynieść więcej szkody niż pożytku. Mikro wykonuję sie wtedy gdy zmiany są zaleczone,doskonała na pozbycie się blizn po trądziku. jeśliwystępują pojedyńcze zmiany należy je omijać. Pytanieyło zamieszczone dawno ale jest nadal aktualne, dlatego też pozwoliłam sobie na nie odpowiedzieć. pozdrawiam
(więcej...)

3
czy na pewno bezbolesne? (Pola)
Spróbój szczoteczką do zebów przejechac po twarzy trochę porównywalne.Skóra jest zaczewieniona i może się łuszczyć przez dwa trzy dni, ale wlaśnie na tym polega ten zabieg. Polecam, stosuję i jestem zadowolona.
(więcej...)

3
mikrodermabrazja (kasia)
jakie szkody może spowodować nieumiejętne wykonanie mikrodermabrazji??
(więcej...)

6
domowa mikrodermabrazja (Justa)
Już się ucieszyłam i chciałam biec do sklepu, ale niestety ten produkt Ziaji jest 40+
(więcej...)

3
Mikrodermabrazja (Aneta)
Cześć. Co i rusz słyszę o terminie mikrodermabrazja. Czy, któraś ją miała przeprowadzaną? Jak tak to na czym ona może polegać?
(więcej...)

1
mikrodermabrazja a opalanie (Nikola)
Myślę, że bezsensu w ogóle chodzić na takie zabiegi jednocześnie chodząc na solarium... ale odpowiadając na Twoje pytanie powinno się poczekać, ponieważ może podrażnić skórę, a przed zabiegiem min 2 tyg. nie wolno się opalać
(więcej...)

2
Mikrodermabrazja i kwasy owocowe-jedno po drugim w jednym zabiegu? (MM)
TAK ALE NIE AŻ TAKI %
(więcej...)

4
mikrodermabrazja a pocenie po (pestka2012)
Pocenie sie skóry jest jej naturalną funkcją, szczególnie w twoim przypadku. Proponuję Ci stosować tonik bezalkoholowy na bazie aloesu lub o niskiej zawartości alkoholu, będziesz mogła często go stosować podczas treningów do przmywania cery. Niczym sie nie przejmuj. pozdrawiam
(więcej...)

2

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

mikrodermabrazja_ciekawostki

Ciekawostki

Peeling

W jaki sposób dbać o skórę twarzy? Jak można ją rozświetlić? Co zrobić aby nasza twarz idealnie się prezentowała i wyglądała zawsze rześko i młodo? To pytania, które zadają sobie setki kobiet, jednakże nie wszystkie zdają sobie sprawę z tego, że peeling może być złotym środkiem na nurtujące je problemy.

Czy wiesz, że...

Cellulit można uznać za defekt kosmetyczny „naszych czasów”. Oznacza to, iż jego powstawaniu służą nawyki, które w dzisiejszym świecie są dość powszechne, takie jak zła dieta, brak ruchu, skłonność do nadwagi. Cellulit oraz inne defekty skórne bardzo często uznaje się za choroby cywilizacyjne. On sam dotyczy bardzo dużej liczby osób, zwłaszcza kobiet, niezależnie od wieku czy masy ciała.

Polecamy

Zarszczki
Pierwsze zmarszczki pojawiają się już pomiędzy 25, a 30. rokiem życia. Są to zazwyczaj zmarszczki mimiczne. Są one widoczne tylko od linii nosa do ust, na czole. Pojawiają się również pierwsze zmarszczki pod oczami.

Archiwum

Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej. Pomimo że metamizol dostępny jest od 1922 r. jego mechanizm działania nie jest do końca poznany. Zakłada się, że polega na hamowaniu aktywności COX w OUN, co z kolei powoduje zahamowanie syntezy prostaglandyn. Istnieje kilka hipotez wyjaśniających skuteczność analgetyczną substancji metamizol. Pyralgina, która zawiera 500 mg metamizolu jest to złączenie efektywności z bezpieczeństwem użycia.